Internet i mobilen

Mobiltelefoner används numera i vardagen på ett sätt som ingen hade kunnat förutspå för några årtionden sedan. Mobilen ligger hela tiden i fickan och de allra flesta kollar på den flera gånger under dagen. Denna artikel komma därför kolla närmre på hur pass viktig mobiltelefonen är och i vilken utsträckning internet används i telefonen.

Hur får mobilen internet?

För att en mobil ska kunna få tillgång till internet kräver det i de flesta fall att man har en smartphone. Äldre telefoner har nämligen inte det nödvändiga operativsystemet som krävs att att kunna komma ut på internet. Likt många datorer som har Windows så har exempelvis Samsung ett operativsystem som heter Android vilket gör det möjligt att kunna komma ut på internet.

Innan internet kan användas utan Wifi krävs det dock att man som konsument köper att mobilabonnemang. Det finns också mobilabonnemang för företag som är speciellt anpassade för företaget som har många anställda exempelvis. Abonnemanget krävs för att man ska få data, varpå telefonen når ut till internet genom närmsta telemast.

Hur används internet i mobiltelefonen?

Dem allra flesta svenskarna använder internet nästan hela tiden på mobiltelefonen. En del använder det för spel på internet, exempelvis Wordfeud eller Quizkampen. Andra använder det för att kolla på Instagram och Facebook. Generellt sett kan man därför säga att internet används nästan hela tiden av människor. I själva verket behöver man inte ens använda mobilen för att vara inne på internet. Detta då både e-post, Facebook och Instagram uppdateras automatiskt utan att man behöver vara aktiv på telefonen.

Internet på mobiltelefonen har också blivit nödvändigt för att människor ska kunna leva tillsammans. I Singapore och andra delar av Asien måste människor nämligen använda en app för att checka in på alla de butiker som dem besöker. Dessutom används internet för att kunna genomföra olika typer av köp. En del restauranger i Sverige har nämligen bara betalning via Swish. På så sätt är internet på mobilen något som behövs för att man ska kunna leva ett normalt liv.